Station Eemshaven

Kapitein kan trein Eemshaven oproepen bij vertraging veerboot

De kapitein van de veerboot tussen Borkum en Eemshaven kan aan Arriva vragen om een trein door te laten rijden naar de Groningse haven, indien de boot vertraging oploopt. Dat bevestigt een woordvoerder van Arriva. Mensen die de trein misten doordat de veerboot later aankwam bij de Groningse haven dan gepland, moesten voorheen soms uren wachten op de volgende trein.

Er rijdt maar een paar keer per dag een trein naar station Eemshaven. De dienstregeling naar het meest noordelijke station van Nederland is zo ingericht, dat de trein een goede aansluiting heeft op de veerboot van en naar het Duitse eiland Borkum. Maar de veerboot komt niet altijd op tijd aan. “De trein kan niet altijd wachten op een vertraagde boot,” zegt de woordvoerder van Arriva. Als de trein later vertrekt, dan mist deze de aansluiting op de intercity in Groningen.

Contact met verkeersleiding

“De kapitein kan in geval van vertraging rechtstreeks contact opnemen met de verkeersleiding van Arriva, en vice versa,” legt de woordvoerder uit. Deze afspraak is gemaakt met rederij AG Ems. “Er wordt dan geen extra trein ingezet. Wel kan de volgende trein van Roodeschool doorrijden naar Eemshaven.” Reizigers die de eerdere trein hebben gemist, kunnen dan binnen een half uur alsnog met de trein reizen naar verdere bestemmingen. “Maar dit komt niet vaak voor”, voegt de woordvoerder toe.

Station Eemshaven en de spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven werden in juni officieel geopend door koning Willem-Alexander. Reizigers konden vanaf maart al gebruik maken van het station.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.