Jan Tournois, directeur Pilz Nederland, Karin Sluis, algemeen directeur Witteveen+Bos en Anton van der Sanden, directeur Transport en Planning Royal HaskoningDHV ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking voor beveiliging infrastructurele objecten Nederland

Jan Tournois, directeur Pilz Nederland, Karin Sluis, algemeen directeur Witteveen+Bos en Anton van der Sanden, directeur Transport en Planning Royal HaskoningDHV ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

De adviesbureaus Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV en Pilz Nederland gaan samenwerken aan veilige en goed beveiligde infrastructurele objecten in Nederland. Zij gaan dat doen onder de naam IMPAKT Ingenieursbureau (IMPAKT IB) en ondertekenden daarvoor deze week een overeenkomst.

De samenwerking richt zich op vier specialistische onderdelen van industriële automatisering in infrastructurele objecten: functionele (machine)veiligheid, cyberveiligheid, assetmanagement en fysieke beveiliging.

Samenwerking

De afgelopen vier jaar voerden de partijen in opdracht van Rijkswaterstaat het programma IMPAKT uit als onderdeel van Beveiligd Werken Rijkswaterstaat, waarin de functionele (machine)veiligheid, cyberveiligheid, fysieke beveiliging en assetmanagement van 460 objecten in Nederland is onderzocht en verbeterd. Vanuit deze succesvolle samenwerking hebben de drie partijen besloten om hun ervaring, capaciteit en expertise te bundelen in een nieuw samenwerkingsverband.

Hierdoor kunnen opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen gebruikmaken van de kennis en gezamenlijke ervaring met industriële automatisering van bruggen, sluizen, tunnels en verkeerscentrales in Nederland. De partijen werkten al eerder samen in het programma Beveiligd Werken Rijkswaterstaat dat eind 2017 is afgerond. Deze ervaringen willen ze vanuit IMPAKT gaan inzetten voor de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.