Amstelveenlijn

Nieuwe tramlijn Amsterdam-Uithoorn krijgt naam Amsteltram

De tramlijn tussen Amsterdam-Zuid en Uithoorn krijgt de naam Amsteltram. Dat is de uitslag van de verkiezing die in maart werd uitgeschreven om een naam te kiezen voor de vernieuwde en verlengde verbinding.

Inwoners van de gemeenten Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam konden kiezen uit Amstellandtram, Legmeerlijn, Poldertram, ViaVeenlijn en Amsteltram. 32 procent van de stemmen zijn uitgebracht op Amsteltram. Bijna 2500 mensen hebben gestemd tijdens de verkiezing, die tot en met 14 april liep.

Legmeerlijn en Amstellandtram werden tweede en derde, met 26 en 25 procent van de stemmen. De naam Amsteltram is een publieksnaam. Als de tram eenmaal gaat rijden, zal hij een nummer krijgen. Ditzelfde is het geval voor bijvoorbeeld de IJtram, die door reizigers zo wordt genoemd. De officiele naam van de IJtram is Tramlijn 26.

Tramverbinding

De huidige Amstelveenlijn wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen de stations Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Als de ombouw eind 2020 klaar is, dan wordt de trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn. Daardoor ontstaat een regionale tramlijn die station Amsterdam Zuid en Uithoorn via Amstelveen verbindt.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.