Op de foto vlnr de heer Vos (VolkerRail), mevrouw Rietstra (ProRail), de heer Van der Meer (Van Hattum en Blankevoort) en de heer Maijers (projectmanager ProRail).

Volkercombinatie wint opdracht voor spoorverdubbeling Zwolle-Herfte

ProRail heeft de combinatie VolkerRail en Van Hattum en Blankevoort de opdracht gegund voor de spoorverdubbeling Zwolle-Herfte en de herinrichting van het RGS-opstelterrein in Zwolle. Het gaat om een opdracht ter waarde van 170 miljoen euro.

Volgens VolkerRail leveren de werkzaamheden het om ‘een enorme verbetering op van de bereikbaarheid van Noordoost-Nederland’. Het contract werd op 16 maart ondertekend door VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort en ProRail.

Verbetering voor reiziger

Als het werk klaar is neemt de reistijd tussen Zwolle en Groningen en Leeuwarden en Groningen af. Ook kunnen er extra treinen rijden tussen Zwolle en Leeuwarden. Op het station in Zwolle verbeteren de overstaptijden, doordat meer treinen tegelijk kunnen aankomen en vertrekken.

Het gaat om twee overeenkomsten: een UAV-GC Basisovereenkomst en een Alliantieovereenkomst. Dit laatste is een bijzondere contractvorm die ProRail en andere opdrachtgevers steeds meer willen toepassen met het doel een optimale samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te stimuleren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.