ProRail: onderbesteding in uitgaven voor spooronderhoud voorbij

ProRail heeft na jaren van onderbesteding in 2016 voor het eerst het gehele beschikbare budget voor beheer, onderhoud en vervanging uitgegeven. Ook voor 2017 lijkt dit te gaan lukken. Dat meldde financieel directeur Hans van Leeuwen tijdens een bijeenkomst in ProRail’s hoofdkantoor de Inktpot in Utrecht. ProRail slaagde er jarenlang niet in om de volledige budgetten te besteden, waardoor er miljoenen moesten worden teruggegeven aan het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze onderbesteding van budgetten door de spoorbeheerder was voor de financieel directeur een ‘grote ergernis’.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail: onderbesteding in uitgaven voor spooronderhoud voorbij | SpoorPro.nl

ProRail: onderbesteding in uitgaven voor spooronderhoud voorbij

ProRail heeft na jaren van onderbesteding in 2016 voor het eerst het gehele beschikbare budget voor beheer, onderhoud en vervanging uitgegeven. Ook voor 2017 lijkt dit te gaan lukken. Dat meldde financieel directeur Hans van Leeuwen tijdens een bijeenkomst in ProRail’s hoofdkantoor de Inktpot in Utrecht. ProRail slaagde er jarenlang niet in om de volledige budgetten te besteden, waardoor er miljoenen moesten worden teruggegeven aan het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze onderbesteding van budgetten door de spoorbeheerder was voor de financieel directeur een ‘grote ergernis’.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.