Botsing tussen trein en bestelbus in Opheusden, foto: Johan Knuivers/ProRail

Passagierstrein botst op bestelbus in Opheusden

Een passagierstrein van Arriva is vrijdagmiddag rond half twee op een bestelbus gebotst. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang in Opheusden. Daardoor was het treinverkeer tussen Kesteren en Arnhem lange tijd gestremd. De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Toen het ongeluk gebeurde, zaten er acht mensen in de trein. Zij zijn met een taxi naar het volgende treinstation gebracht. Niemand in de trein raakte gewond, meldt Omroep Gelderland. De bestelbus is inmiddels van het spoor gehaald. Rond 18.00 uur werd het treinverkeer hervat.

NABO

De spoorwegovergang waar het ongeluk gebeurde, is een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO). Daarvan zijn er ongeveer 120 in Nederland. ProRail pleit er al jaren voor om deze NABO’s zo snel mogelijk te beveiligen of op te heffen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Passagierstrein botst op bestelbus in Opheusden | SpoorPro.nl
Botsing tussen trein en bestelbus in Opheusden, foto: Johan Knuivers/ProRail

Passagierstrein botst op bestelbus in Opheusden

Een passagierstrein van Arriva is vrijdagmiddag rond half twee op een bestelbus gebotst. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang in Opheusden. Daardoor was het treinverkeer tussen Kesteren en Arnhem lange tijd gestremd. De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Toen het ongeluk gebeurde, zaten er acht mensen in de trein. Zij zijn met een taxi naar het volgende treinstation gebracht. Niemand in de trein raakte gewond, meldt Omroep Gelderland. De bestelbus is inmiddels van het spoor gehaald. Rond 18.00 uur werd het treinverkeer hervat.

NABO

De spoorwegovergang waar het ongeluk gebeurde, is een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO). Daarvan zijn er ongeveer 120 in Nederland. ProRail pleit er al jaren voor om deze NABO’s zo snel mogelijk te beveiligen of op te heffen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.