Nederlands Kampioenschap Treintrekken, foto: Doetze Hovius

Deelnemers NK Treintrekken sleuren 30 ton over het spoor

Dertig ton aan staal over de rails trekken. Dat is de zware opgave waar de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Treintrekken op zondag 2 juli bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal voor staan. Zij moeten een Sik locomotief van 22 ton met daarachter een wagon van 8 à 9 ton over de rails voortrekken. De wedstrijd wordt georganiseerd door STAR in samenwerking met O.S.O (Organisatie Sterkemannen Oldambt).

Berend Schuur van O.S.O: “Het is de derde keer dat we het NK Treintrekken bij STAR organiseren. Ook hebben we bij deze museumspoorlijn een keer een recordpoging gedaan. Daarbij is het één van de deelnemers gelukt om maar liefst 105 ton vooruit te trekken. Daarvoor gebruikten we een hele oude kolenlocomotief.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deelnemers NK Treintrekken sleuren 30 ton over het spoor | SpoorPro.nl
Nederlands Kampioenschap Treintrekken, foto: Doetze Hovius

Deelnemers NK Treintrekken sleuren 30 ton over het spoor

Dertig ton aan staal over de rails trekken. Dat is de zware opgave waar de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Treintrekken op zondag 2 juli bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal voor staan. Zij moeten een Sik locomotief van 22 ton met daarachter een wagon van 8 à 9 ton over de rails voortrekken. De wedstrijd wordt georganiseerd door STAR in samenwerking met O.S.O (Organisatie Sterkemannen Oldambt).

Berend Schuur van O.S.O: “Het is de derde keer dat we het NK Treintrekken bij STAR organiseren. Ook hebben we bij deze museumspoorlijn een keer een recordpoging gedaan. Daarbij is het één van de deelnemers gelukt om maar liefst 105 ton vooruit te trekken. Daarvoor gebruikten we een hele oude kolenlocomotief.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.