Wachtkamer 3e klasse, station Amsterdam Centraal, foto: NS

Wachtkamer 3e klasse op Amsterdam CS open na restauratie

Foto: NS

NS heeft donderdag de volledig gerenoveerde voormalige Wachtkamer 3e klasse en corridors naar de horeca aan het eerste perron van Amsterdam Centraal feestelijk geopend. Tegelijkertijd zijn twee nieuwe trappen vanuit de centrale hal naar de horeca aan het eerste perron in gebruik genomen, zodat reizigers straks ook zonder OV-chipkaart deze verblijfshoreca kunnen bereiken. Manager Amsterdam Centraal Irma Winkenius van NS en gedeputeerde van Cultuur Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland voerden de openingshandeling uit.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Wachtkamer 3e klasse op Amsterdam CS open na restauratie”

Jules Vismale|14.05.17|11:19

Het Centraal Station van Amsterdam mag dan eventueel weer een gerenoveerde 3de klas bezitten maar ik weet zeker dat ze het gehele interieur van dit station NOOIT meer helemaal terugbrengen in de oude staat. Dat zou namelijk kapitalen gaan kosten en het station is eigenlijk al veel te klein voor de honderdduizenden reizigers die daar komen. Ongeveer 40% van het interieur is zo modern en lelijk dat het totaal niets mooi meer is en het silhouet van het gebouw loopt jammer genoeg erg ongelijk af.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wachtkamer 3e klasse op Amsterdam CS open na restauratie | SpoorPro.nl
Wachtkamer 3e klasse, station Amsterdam Centraal, foto: NS

Wachtkamer 3e klasse op Amsterdam CS open na restauratie

Foto: NS

NS heeft donderdag de volledig gerenoveerde voormalige Wachtkamer 3e klasse en corridors naar de horeca aan het eerste perron van Amsterdam Centraal feestelijk geopend. Tegelijkertijd zijn twee nieuwe trappen vanuit de centrale hal naar de horeca aan het eerste perron in gebruik genomen, zodat reizigers straks ook zonder OV-chipkaart deze verblijfshoreca kunnen bereiken. Manager Amsterdam Centraal Irma Winkenius van NS en gedeputeerde van Cultuur Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland voerden de openingshandeling uit.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Wachtkamer 3e klasse op Amsterdam CS open na restauratie”

Jules Vismale|14.05.17|11:19

Het Centraal Station van Amsterdam mag dan eventueel weer een gerenoveerde 3de klas bezitten maar ik weet zeker dat ze het gehele interieur van dit station NOOIT meer helemaal terugbrengen in de oude staat. Dat zou namelijk kapitalen gaan kosten en het station is eigenlijk al veel te klein voor de honderdduizenden reizigers die daar komen. Ongeveer 40% van het interieur is zo modern en lelijk dat het totaal niets mooi meer is en het silhouet van het gebouw loopt jammer genoeg erg ongelijk af.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.