Afscheid Hoekse Lijn met historische treinritten en tentoonstelling

NS en ProRail nemen vrijdagnacht 31 maart afscheid van de spoorlijn de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. De laatste trein zal die nacht naar Hoek van Holland Haven rijden. Daarna wordt het spoor buiten dienst gesteld voor de ombouw van de spoorlijn voor metrovervoer en de verbouwing van de stations. Stadsvervoerder RET neemt het beheer van het spoor én de exploitatie van de treindiensten over en gaat vanaf het najaar met metro’s op het traject rijden. De laatste treinrit op 31 maart is een feestelijke rit met genodigden en entertainment.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Afscheid Hoekse Lijn met historische treinritten en tentoonstelling | SpoorPro.nl

Afscheid Hoekse Lijn met historische treinritten en tentoonstelling

NS en ProRail nemen vrijdagnacht 31 maart afscheid van de spoorlijn de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. De laatste trein zal die nacht naar Hoek van Holland Haven rijden. Daarna wordt het spoor buiten dienst gesteld voor de ombouw van de spoorlijn voor metrovervoer en de verbouwing van de stations. Stadsvervoerder RET neemt het beheer van het spoor én de exploitatie van de treindiensten over en gaat vanaf het najaar met metro’s op het traject rijden. De laatste treinrit op 31 maart is een feestelijke rit met genodigden en entertainment.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.