Spoorbrug bij Moordrecht, foto: ProRail

Kapotte kabels spoorbrug oorzaak van treinverstoring bij Gouda

Kapotte kabels van de bediening voor de spoorbrug tussen Moordrecht en Gouda zijn de oorzaak van het langzamer rijdend treinverkeer op dit traject. Een poging om een tijdelijke oplossing te vinden voor de treinverstoring is donderdagnacht mislukt. Dit betekent dat ook vrijdag minder treinen rijden op de trajecten Rotterdam-Gouda en Gouda-Den Haag. Totdat er een tijdelijke oplossing is gevonden, kan een beperkt aantal treinen met een snelheidsbeperking over de brug rijden. ProRail verwacht dat de vertragingen door de kapotte spoorbrug zaterdag voorbij zullen zijn.

ProRail heeft donderdagnacht tussen drie en vier uur geprobeerd om de brug over de Gouwe te repareren. Dat is niet gelukt. Woordvoerder Coen van Kranenburg van ProRail: “Doordat de kabels van de bediening van de brug kapot zijn kon de brug niet goed dicht. We hebben de brug donderdagnacht provisorisch dichtgemaakt. Bij het dichtmaken van de brug is er een hobbeltje tussen de brug en het spoor daar naartoe ontstaan. Om die reden moeten de treinen nu langzaam over de spoorbrug rijden.”

Treinverkeer

Woensdagmiddag rond 14.30 uur werd het treinverkeer tussen Rotterdam en Gouda stilgelegd, vanwege een defect aan de brug. Een trein die rond die tijd vanuit Rotterdam richting Utrecht reed, moest onverrichter zake terugkeren naar Rotterdam. Omdat het probleem niet direct opgelost kon worden, krijgen machinisten instructies vanuit de verkeersleiding om langzaam over de spoorbrug te rijden.

“Vanaf morgen komen er meerdere borden bij de brug met een tijdelijke snelheidsbeperking voor machinisten. Dat betekent dat vanaf dat moment weer alle treinseries over de brug kunnen rijden”, vertelt Van kranenburg. “Hiermee is de storing van de brug nog niet verholpen. Het brughoofd moet worden opgehoogd en op een later moment moeten we de kabels vervangen. ProRail kijkt samen met de vervoerders wanneer dat kan.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.