Wethouder Kees de Jong van Waddinxveen, gedeputeerde Floor Vermeulen en regiomanager Helga Cuijpers van ProRail bij het startmoment voor de bouw van het nieuwe station Triangel

Bouw station Waddinxveen Triangel gestart

In Waddinxveen is vrijdag de aftrap gedaan voor de bouw van het nieuwe treinstation Waddinxveen Triangel. Door de aanleg van het nieuwe station wordt Waddinxveen, en met name de nieuwe woonwijk Park Triangel, goed bereikbaar per trein.

Waddinxveen Triangel komt op het traject Alphen aan den Rijn-Gouda, in de nieuwe woonwijk Park Triangel. Het nieuwe station komt zo’n 1,5 kilometer ten zuiden van het bestaande station Waddinxveen te liggen. Met dit nieuwe station wordt niet alleen deze wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook de bestaande wijk Zuidplas en het bedrijventerrein Coenecoop. Onder het spoor wordt een fiets- en voetgangerstunnel aangelegd, zodat fietsers veilig de oostzijde van het dorp ken en het bedrijventerrein Coenecoop kunnen bereiken.

R-Net

Sinds december 2016 rijden er nieuwe treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn van de NS en rijden onder de vlag R-Net. In het najaar gaan er meer van deze treinen rijden op dit traject.

ProRail bouwt op het traject Alphen-Gouda nog een nieuw station: Boskoop Snijdelwijk. Door de twee nieuwe stations wordt dit traject straks aantrekkelijker voor reizigers. De twee nieuwe stations worden gebouwd in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De bouw is onderdeel van de kwaliteitsverbetering van het traject Alphen aan den Rijn-Gouda. Hierbij werkt de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS, de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn. Het station zal in 2018 klaar zijn.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.