BAM treft voorbereidingen voor Britse hogesnelheidslijn

BAM Nuttall, de Britse infrabouwer van Koninklijke BAM Groep, heeft in een joint venture een opdracht binnengehaald voor de voorbereiding van het middelste tracé voor de tweede hogesnelheidslijn (HS2) in het Verenigd Koninkrijk. De contractwaarde van het deel van BAM Nuttall is ruim 115 miljoen euro over een periode van vier jaar.

De opdracht heeft betrekking op de werkzaamheden voorafgaand aan de bouwkundige uitvoering, waaronder het omleggen van nutsleidingen, archeologisch onderzoek, bouwrijpmaken en inrichten van bouwplaatsen.

Hogesnelheidslijn

Het toegekende contract maakt deel uit van de gunning van drie contracten voor de voorbereidende werkzaamheden met een gecombineerde waarde van ruim één miljard euro. Deze contracten betreffen de eerste fase van het HS2-project tussen Londen en Birmingham, en de aansluiting op de West Coast Mainline bij Handsacre, Staffordshire. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BAM treft voorbereidingen voor Britse hogesnelheidslijn | SpoorPro.nl

BAM treft voorbereidingen voor Britse hogesnelheidslijn

BAM Nuttall, de Britse infrabouwer van Koninklijke BAM Groep, heeft in een joint venture een opdracht binnengehaald voor de voorbereiding van het middelste tracé voor de tweede hogesnelheidslijn (HS2) in het Verenigd Koninkrijk. De contractwaarde van het deel van BAM Nuttall is ruim 115 miljoen euro over een periode van vier jaar.

De opdracht heeft betrekking op de werkzaamheden voorafgaand aan de bouwkundige uitvoering, waaronder het omleggen van nutsleidingen, archeologisch onderzoek, bouwrijpmaken en inrichten van bouwplaatsen.

Hogesnelheidslijn

Het toegekende contract maakt deel uit van de gunning van drie contracten voor de voorbereidende werkzaamheden met een gecombineerde waarde van ruim één miljard euro. Deze contracten betreffen de eerste fase van het HS2-project tussen Londen en Birmingham, en de aansluiting op de West Coast Mainline bij Handsacre, Staffordshire. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.