Aantal rood sein-passages verder gedaald in 2015

Het aantal rood sein-passages is in 2015 verder gedaald naar 100. In 2014 kwam het nog 112 keer voor dat een trein door rood reed.  De procedure aan boord van de trein, afleiding en verwachting werden door machinisten het vaakst aangewezen als oorzaken van het door rood rijden. De veranderde verwachting van de machinist kan ontstaan door een vertraging van het treinverkeer. Doordat de treindienstleider in dit geval moet bijsturen, verandert de situatie op het spoor. Dat blijkt uit het Jaarverslag Spoorveiligheid 2015 die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag heeft gepubliceerd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal rood sein-passages verder gedaald in 2015 | SpoorPro.nl

Aantal rood sein-passages verder gedaald in 2015

Het aantal rood sein-passages is in 2015 verder gedaald naar 100. In 2014 kwam het nog 112 keer voor dat een trein door rood reed.  De procedure aan boord van de trein, afleiding en verwachting werden door machinisten het vaakst aangewezen als oorzaken van het door rood rijden. De veranderde verwachting van de machinist kan ontstaan door een vertraging van het treinverkeer. Doordat de treindienstleider in dit geval moet bijsturen, verandert de situatie op het spoor. Dat blijkt uit het Jaarverslag Spoorveiligheid 2015 die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag heeft gepubliceerd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.