Marker Light, Dual Inventive

Spoorsector kan profiteren van nieuw Internet of Things-netwerk

T-Mobile Nederland lanceert deze week zijn Internet of Things-netwerk (IoT). Dit netwerk is interessant voor de spoorsector, omdat het in een gesloten spectrum zit. Daardoor kan het niet gestoord worden en heeft het een hoge mate van internetveiligheid. Technologiebedrijf voor het spoor Dual Inventive behoort tot de eerste groep bedrijven die hun IoT-toepassing met het netwerk van T-Mobile gaat testen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorsector kan profiteren van nieuw Internet of Things-netwerk”

Eddie Rouwendal|20.10.16|14:02

PLC’s is niet het probleem. Het gaat met name om goede en eenduidige specificities voor verdere digitalisering, waaronder vervangen B-relais door ERTMS systemen. Vervolgens kan het ontwerp (baseline) en de interface-requirements “bevroren worden”. Hierna volgt de realisatiefase om bestaande systemen te vervangen. De uitrol van het PVT project in Zuid Nederland tot 2018 is een goede 1e aanzet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorsector kan profiteren van nieuw Internet of Things-netwerk | SpoorPro.nl
Marker Light, Dual Inventive

Spoorsector kan profiteren van nieuw Internet of Things-netwerk

T-Mobile Nederland lanceert deze week zijn Internet of Things-netwerk (IoT). Dit netwerk is interessant voor de spoorsector, omdat het in een gesloten spectrum zit. Daardoor kan het niet gestoord worden en heeft het een hoge mate van internetveiligheid. Technologiebedrijf voor het spoor Dual Inventive behoort tot de eerste groep bedrijven die hun IoT-toepassing met het netwerk van T-Mobile gaat testen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorsector kan profiteren van nieuw Internet of Things-netwerk”

Eddie Rouwendal|20.10.16|14:02

PLC’s is niet het probleem. Het gaat met name om goede en eenduidige specificities voor verdere digitalisering, waaronder vervangen B-relais door ERTMS systemen. Vervolgens kan het ontwerp (baseline) en de interface-requirements “bevroren worden”. Hierna volgt de realisatiefase om bestaande systemen te vervangen. De uitrol van het PVT project in Zuid Nederland tot 2018 is een goede 1e aanzet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.