Een treinstation in Macedonië

EU verstrekt lening aan Albanese spoorwegen

Een treinstation in Macedonië

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) is van plan om een lening van 34,5 miljoen euro te verstrekken aan de Albanese spoorwegen ter verbetering van de spoorinfrastructuur in de westelijke Balkan. De lening komt ten goede aan de financiering van twee grote spoorprojecten. De totale projectkosten bedragen 86,4 miljoen euro.

Het eerste project betreft het herstel en de verbetering van een 34,7 kilometer lange spoorlijn tussen de Tirana Public Transport Terminal (PTT) en de stad Durres. Het tweede project gaat om de aanleg van een spoorlijn van 7,4 kilometer tussen dezelfde terminal en de internationale luchthaven van Tirana (TIA).

Spoornetwerk

Het project maakt deel uit van Route 2 van het belangrijkste spoornetwerk in de westelijke Balkan en is aangewezen als een verlenging van het trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T). Het project zal bijdragen aan de economische ontwikkeling van de republiek Albanië en zal ook regionale ontwikkelingen bevorderen doordat de haven van Durres en de luchthaven van Tirana met elkaar verbonden worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EU verstrekt lening aan Albanese spoorwegen”

Peter James|15.11.17|23:37

Op zoek naar een lening met spoed? Wilt u uw rekeningen betalen en onroerend goed kopen?
Investeringslening Bouwkrediet? Ik kan u 8 uur goedkeuring van de lening garanderen. Wij zijn een beleggingsmaatschappij van wereldklasse die allerlei soorten financiële diensten aanbiedt met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en een tijdig sluitingsschema. Neem contact met ons op via: andyjameslending@outlook.com voor gedetailleerde informatie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.