Werkzaamheden Duivendrecht-Schiphol, foto: ANP

Minder treinen richting Schiphol, NS-bussen doen er langer over

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Het is dinsdag opletten geblazen voor reizigers die van Amsterdam naar Schiphol reizen. Door geplande werkzaamheden tussen Schiphol en Duivendrecht is er dinsdag beperkt treinverkeer mogelijk richting Schiphol. Extra veiligheidscontroles rondom de luchthaven zorgen er ook nog eens voor dat de vervangende NS-bussen er langer over doen dan gepland.

Tussen Schiphol en Duivendrecht werken de komende week honderden mensen aan de spoorverdubbeling op dit traject. Over een lengte van acht kilometer wordt ruimte gemaakt voor meer treinen. Negen dagen lang wordt er dag en nacht aan het spoor gewerkt. In deze periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Dinsdag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Sloterdijk en de luchthaven.

Spoorwerkzaamheden

ProRail heeft de werkzaamheden ruim anderhalf jaar geleden in overleg met NS en Schiphol gepland. “We plannen de werkzaamheden juist in de zomervakantie omdat er dan minder forenzen van de trein gebruik maken. Desondanks blijven de werkzaamheden hinderlijk voor vakantiereizigers naar Schiphol, vooral als het op de weg ook niet meezit”, aldus de spoorbeheerder.

In een strakke planning wordt er gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen.

OV SAAL

In de afgelopen vier jaar zijn zestien nieuwe spoorviaducten aangelegd op het traject. Ook is station Amsterdam Centraal ruimer en voorzien van een extra perron. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad). Het doel van OV SAAL is om de capaciteit op het spoor te verhogen en snel en veilig treinverkeer in de noordelijke Randstad te realiseren.

Begin augustus wordt de laatste stap gezet in de spoorvernieuwing tussen Schiphol en Duivendrecht en wordt het voorgebouwde spoor aangesloten op het spoorwegnet. Op 10 augustus gaan de nieuwe sporen in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Minder treinen richting Schiphol, NS-bussen doen er langer over”

Geert Bijker|12.08.16|10:06

Knap stukje werk Op naar de toekomst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.