Perron, spoortunnel, station Delft

Bellen en internetten voortaan mogelijk in Delftse spoortunnel

Het is voortaan mogelijk om te bellen en internetten in de spoortunnel en het ondergronds station van Delft. ProRail en KPN hebben de afgelopen tijd de mobiele dekking mogelijk gemaakt voor klanten van KPN, Vodafone en Tele2. T-Mobile sluit zich hier binnenkort ook bij aan.

De installatie was volgens de betrokken ‘een complexe klus’ vanwege de strenge veiligheidsregels die in spoortunnels gelden. Daarnaast maakt de spoortunnel van Delft deel uit van een van de drukst bereden trajecten van Nederland.

Spoortunnel

De tunnel is zestien keer ’s nachts buiten dienst gesteld om in totaal twintig mobiele antenne-installaties en ruim 3,5 kilometer kabel aan te leggen. Het netwerk is de afgelopen weken uitgebreid getest, zodat het niet stoort met het C2000-systeem van de hulpdiensten en GSM-R, het communicatiesysteem voor het spoor. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en verder geoptimaliseerd.

Bekijk hier de video die KPN van de installatie maakte:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.