Corina de Jongh van Railforum en Menno Malta van Monotch

Startup Monotch nieuwste lid van Railforum

Railforum verwelkomt Monotch als nieuwste lid. Directeur Corina de Jongh bood Monotch een wildcard aan vanwege het innovatieve karakter van deze startup. Monotch zet zich in voor efficiëntere, duurzame en veilige mobiliteit door het toepasbaar maken van mobiliteitsdata.

Het innovatieve karakter van Monototch past bij volgens Railforum bij haar doelstelling om “als onafhankelijk kennisnetwerk onze 175 leden te stimuleren het maatschappelijk rendement van het openbaar vervoer en het spoorvervoer te vergroten”.

Directeur Corina de Jongh: “Railforum zoekt actief naar nieuwe leden die de railsector met nieuwe ideeën kunnen verrijken. Juist bedrijven met innovatieve concepten die een verbindende rol in de keten kunnen vervullen verwelkomen wij graag als lid. Het is mooi om te zien dat een startup als Monotch met onze leden wil samenwerken om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken voor de reiziger.”

Realtime data

Menno Malta van Monotch: “In de combinatie en integratie van meerdere modaliteiten is realtime data de verbindende factor. Via onze Monotch cloud kunnen service providers snel en eenvoudig gebruik maken van diverse geïntegreerde API’s betreffende mobiliteitsdata: van OV tot de weg. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met alle leden van Railforum.”

Railforum is het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim 175 bedrijven en organisaties die actief zijn in de railsector. Centraal in de vereniging staat het uitwisselen van kennis en ervaringen, om zo het maatschappelijk en economisch rendement van spoorvervoer te vergroten. Accent ligt op het versnellen van innovaties. Monotch, opgericht in januari 2015, levert, integreert en ondersteunt realtime mobiliteitsdata voor serviceproviders zodat zij deze eenvoudig kunnen toepassen in hun oplossingen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.