Station Hoek van Holland Strand, ontwerp, Hoekse Lijn

VolkerRail en Mobilis winnen aanbesteding Hoekse Lijn

Station Hoek van Holland Strand, ontwerp, Hoekse Lijn

VolkerRail en Mobilis hebben de aanbesteding gewonnen voor de ombouw van de spoorbaan van de Hoekse Lijn en de realisatie van zeven metrostations. De gemeente Rotterdam gunde de combinatie deze opdracht met een waarde van bijna 72 miljoen euro. De werkzaamheden moeten uiterlijk op 15 februari 2018 zijn afgerond.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “VolkerRail en Mobilis winnen aanbesteding Hoekse Lijn”

Marc Busio|18.03.16|10:03

Verbazingwekkend dat er nog voorzieningen worden getroffen om in de toekomst goederentreinen over deze metrolijn te laten rijden. De benutting van bedrijfsaansluitingen op het spoorwegnet neemt al jarenlang af en ProRail wil zelfs betaald worden voor het in stand houden er van. Ik kan me niet voorstellen dat de zieltogende bedrijven langs de Hoekse Lijn het weinige vervoer per spoor dat ze nog laten uitvoeren lang zullen handhaven. Saneren dus die aansluitingen en een normale metrolijn bouwen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VolkerRail en Mobilis winnen aanbesteding Hoekse Lijn | SpoorPro.nl
Station Hoek van Holland Strand, ontwerp, Hoekse Lijn

VolkerRail en Mobilis winnen aanbesteding Hoekse Lijn

Station Hoek van Holland Strand, ontwerp, Hoekse Lijn

VolkerRail en Mobilis hebben de aanbesteding gewonnen voor de ombouw van de spoorbaan van de Hoekse Lijn en de realisatie van zeven metrostations. De gemeente Rotterdam gunde de combinatie deze opdracht met een waarde van bijna 72 miljoen euro. De werkzaamheden moeten uiterlijk op 15 februari 2018 zijn afgerond.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “VolkerRail en Mobilis winnen aanbesteding Hoekse Lijn”

Marc Busio|18.03.16|10:03

Verbazingwekkend dat er nog voorzieningen worden getroffen om in de toekomst goederentreinen over deze metrolijn te laten rijden. De benutting van bedrijfsaansluitingen op het spoorwegnet neemt al jarenlang af en ProRail wil zelfs betaald worden voor het in stand houden er van. Ik kan me niet voorstellen dat de zieltogende bedrijven langs de Hoekse Lijn het weinige vervoer per spoor dat ze nog laten uitvoeren lang zullen handhaven. Saneren dus die aansluitingen en een normale metrolijn bouwen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.