Kettinghor, Strukton Rail

Strukton Rail volledig eigenaar van Italiaanse spoorbouwer

Strukton Rail vergroot zijn belang in de Italiaanse spoorbouwer Costruzioni Linee Ferroviarie van zestig naar honderd procent. Dit heeft moederbedrijf Oranjewoud vrijdag bekendgemaakt. Strukton Rail vergrootte in 2013 zijn aandeel in CLF al van veertig naar zestig procent door de overname van een aandelenpakket van medeaandeelhouder Unieco. Bij die overname is een putoptie voor Unieco overeengekomen. Unieco heeft de putoptie ingeroepen, waardoor Strukton Rail procent eigenaar wordt van CLF.

De aandelen worden eind juni 2016 overgedragen, waardoor Strukton Rail voor honderd procent juridisch en economisch eigenaar wordt van de Italiaanse spoorbouwer. Strukton Rail betaalt 32 miljoen euro voor de aandelen. De betaling gaat eind juni 2017 in. Er wordt een bankgarantie ter hoogte van de koopsom verstrekt.

Uitbreiding

CLF voert projecten uit op het gebied van onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. CLF heeft expertise op alle terreinen van spoorbouw, tot elektrificatie, signalisatie en telecommunicatie. CLF is verantwoordelijk grote spoorbouw- en spoorvernieuwing-, tram- en metroprojecten in binnen- en buitenland . In 2015 behaalde de onderneming een omzet van ongeveer 150 miljoen euro. Het spoorbedrijf heeft ruim zeshonderd medewerkers in dienst.

Strukton Rail wil met de uitbreiding zijn als positie als full service provider van rail-, rolling stock en elektrische systemen in Europa versterken en uitbreiden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “Strukton Rail volledig eigenaar van Italiaanse spoorbouwer”

Antoine Berben|28.01.16|11:08

Nu maar hopen dat Strukton Rail zich niet gaat verslikken in de Italiaanse manier van werken waardoor men vervolgens grote verliezen kan gaan lijden.

Geert Bijker|28.01.16|12:17

Was Strukton Rail al meer dan 10 laar mee bezig,Toen lk voor Strukto Rail werkte in Italië ,toen gingen die geruchten al.Gr

Joep van Helmondt|28.01.16|14:46

Prima actie van deze club.

Piet Geerlings|28.01.16|15:16

het is zaak om de vinger aan de pols te houden.!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.