Trein Tren Italia

EIB financieert 300 treinen voor Italiaanse spoorwegen

De Europese Investeringsbank (EIB) en de nationale spoorwegmaatschappij van Italië (FS) hebben een contract getekend voor de financiering van nieuwe regionale treinen ter waarde van 300 miljoen euro. De EIB financieert het project door de aankoop van een bedrijfsobligatie met een looptijd van tien jaar. Het gaat om 49 enkeldeks en 250 dubbeldeks treinen die gaan rijden naar de stations in Lazio, Tuscany, Veneto, Piedmont en Liguria.

Dit investeringsproject is een van de initiatieven uit het Europese Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dit is een van de pilaren van het Investeringsplan voor Europa, ook wel het ‘plan-Juncker’ genoemd, dat Europese projecten steunt die economische groei stimuleren.

Nieuwe financiering

“Dit nieuwe type financiering voor regionale treinen laat zien dat regionale bereikbaarheid bovenaan onze prioriteitenlijst staat”, adus CEO Renato Mazzoncini van FS. “Het feit dat FS door EIB is gekozen voor deze financiering is het bewijs van de kracht en betrouwbaarheid die de FS Group heeft op internationale markten.”

De Europese Investeringsbank financieert projecten waarmee de doelstellingen van de Europese Unie kunnen worden gerealiseerd. De EIB leent goedkoop geld en leent dat op haar beurt tegen gunstige voorwaarden uit aan banken en bedrijven. Verder is de EIB grootaandeelhouder van het Europees Investeringsfonds (EIF).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EIB financieert 300 treinen voor Italiaanse spoorwegen”

Antoine Berben|21.01.16|19:26

Hopelijk blijkt straks niet dat de kosten kunstmatig omhoog geschroefd zijn geworden om zo extra veel aan subsidie binnen te kunnen halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EIB financieert 300 treinen voor Italiaanse spoorwegen | SpoorPro.nl
Trein Tren Italia

EIB financieert 300 treinen voor Italiaanse spoorwegen

De Europese Investeringsbank (EIB) en de nationale spoorwegmaatschappij van Italië (FS) hebben een contract getekend voor de financiering van nieuwe regionale treinen ter waarde van 300 miljoen euro. De EIB financieert het project door de aankoop van een bedrijfsobligatie met een looptijd van tien jaar. Het gaat om 49 enkeldeks en 250 dubbeldeks treinen die gaan rijden naar de stations in Lazio, Tuscany, Veneto, Piedmont en Liguria.

Dit investeringsproject is een van de initiatieven uit het Europese Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dit is een van de pilaren van het Investeringsplan voor Europa, ook wel het ‘plan-Juncker’ genoemd, dat Europese projecten steunt die economische groei stimuleren.

Nieuwe financiering

“Dit nieuwe type financiering voor regionale treinen laat zien dat regionale bereikbaarheid bovenaan onze prioriteitenlijst staat”, adus CEO Renato Mazzoncini van FS. “Het feit dat FS door EIB is gekozen voor deze financiering is het bewijs van de kracht en betrouwbaarheid die de FS Group heeft op internationale markten.”

De Europese Investeringsbank financieert projecten waarmee de doelstellingen van de Europese Unie kunnen worden gerealiseerd. De EIB leent goedkoop geld en leent dat op haar beurt tegen gunstige voorwaarden uit aan banken en bedrijven. Verder is de EIB grootaandeelhouder van het Europees Investeringsfonds (EIF).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EIB financieert 300 treinen voor Italiaanse spoorwegen”

Antoine Berben|21.01.16|19:26

Hopelijk blijkt straks niet dat de kosten kunstmatig omhoog geschroefd zijn geworden om zo extra veel aan subsidie binnen te kunnen halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.