ProRail

Kamerdebat over ProRail uitgesteld

Het Kamerdebat over ProRail van deze week gaat niet door. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft nog niet alle vragen van de Tweede Kamer beantwoord. Verschillende partijen in de Tweede Kamer vinden het daarom weinig zin hebben om zonder de benodigde informatie opnieuw over de financiële tekorten bij de spoorbeheerder te spreken. 

Vorige maand werd aan het einde van het debat over ProRail besloten om het later voort te zetten, omdat de Kamer ontevreden was over de beantwoorden van de vragen door de staatssecretaris. De oppositie vroeg tijdens het debat onder andere naar een financieel tekort van 1,1 miljard euro voor de komende jaren, waarvan melding werd gedaan in een intern rapport van ProRail. Mansveld gaf aan dat het om tekort van 475 miljoen euro ging, maar kon niet duidelijk uitleggen waar het verschil hem in zat.

Uitgaven ProRail

Na afloop van het debat beloofde de bewindsvrouw de antwoorden voor dinsdag naar de Kamer te sturen. Ook verzocht de Kamer Mansveld om vertrouwelijke documenten van ProRail te delen en een extern onderzoek in te stellen naar de uitgaven van de spoorbeheerder.

Hoewel ze de documenten en het onderzoek inmiddels heeft verstuurd, heeft ze vanwege “de complexiteit en het technische karakter van een deel van de vragen” meer tijd nodig. Omdat de bewindsvrouw schrijft de benodigde informatie niet voor 6 november te kunnen sturen, wil de Kamer het debat pas na die tijd laten plaatsvinden.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.