Scotrail trein, station Insch, spoorlijn Aberdeen-Inverness

BAM Nuttal gaat Schotse spoorlijn moderniseren

ScotRail Alliance heeft BAM Nuttall, de Britse spooraannemer van de BAM Groep, de opdracht gegeven om de spoorlijn tussen het Schotse Aberdeen en Inverness te vernieuwen. Het gaat om een opdracht met een waarde van ruim 225 miljoen euro. ScotRail Alliance is een samenwerkingsverband tussen Abellio ScotRail en Network Rail in Scotland.

Het spoorproject betreft een nieuwe verbinding voor reizigers tussen Aberdeen en Inverurie en extra treinen tijdens de spitsuren op het traject tussen Inverness en Elgin. Het project wordt gefinancierd door de Schotse overheid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in de komende vier jaar omvatten de verdubbeling van het spoor over een lengte van ruim 25 kilometer tussen Aberdeen en Inverurie, de bouw van een nieuw station in Forres en aanpassing van het spoor. Verder worden de perrons van de stations in Insch en Elgin verlengd, zodat er langere treinen kunnen halteren. De signaleringssystemen langs de routes worden gemoderniseerd en de spoorinfrastructuur wordt voorbereid voor de aanleg van nieuwe stations in Dalcross en Kintore.

BAM leverde onlangs ook al de nieuwe Schotse spoorlijn Borders Railway op. De onderneming is nu verantwoordelijk voor het Aberdeen-Inverness verbeteringsproject, waarvan de eerste fase naar verwachting in 2019 is voltooid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.