Skyline, New York

UITP opent kantoor in New York

De UITP (International Association of Public Transport) gaat een kantoor openen in New York om de groei van het openbaar vervoer in Noord-Amerika te ondersteunen. Op dit moment heeft de internationale organisatie voor het openbaar vervoer nog 14 kantoren, waaronder het hoofdkantoor in Brussel.

Doordat steeds meer mensen in Noord-Amerika naar de steden trekken, zijn er diverse maatregelen nodig om het toenemend aantal reizigers op te vangen. Zo wordt het huidige OV-systeem gemoderniseerd en komen er ook nieuwe systemen bij, zoals een geïntegreerd light rail-systeem, een Bus Rapid Transit-systeem (BRT) en nieuwe metrolijnen.

Kantoor

Het kantoor in New York staat straks onder leiding van regionale manager Andrew Bata. Bata heeft meer dan dertig jaar ervaring in het OV en leidde eerder het International Best Practice bij MTA New York City Transit. De topman zal zijn internationale kennis delen met de Noord-Amerikaanse leden van het UITP. Daarbij zullen zij samenwerken om fiets- en carpool-systemen te ontwikkelen als aanvulling op het OV. Ook organiseren zij gezamenlijk de UITP Global Public Transport Summit dat in mei 2017 in Montreal plaatsvindt.

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van UITP en om de organisatie in Noord-Amerika te vertegenwoordigen”, aldus Bata. Onder de deelnemende organisaties van UITP in Noord-Amerika zijn grote vervoersmaatschappijen van New York, Boston, Washington, Montreal en Toronto en light rail-organisaties uit Phoenix, Salt Lake City, Honolulu, Edmonton en Vancouver.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.