Pier Eringa, directeur, ProRail

ProRail-topman: nieuwe kostenoverschrijdingen bij spoorprojecten

Er zijn meer lopende spoorprojecten naast het DoorStroomStation Utrecht (DSSU) waarbij er kostenoverschrijding aankomt. Dat zegt directeur Pier Eringa van ProRail in een interview met het FD. Volgens hem is de risicobeheersing van de spoorbeheerder zwak, waardoor er te veel optimisme is in de planning van grote projecten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail-topman: nieuwe kostenoverschrijdingen bij spoorprojecten”

Eric Trel|10.09.15|13:40

Mansveld was overvallen door kostenoverschrijdingen. Eringa meldt dat er meer overschrijdingen aankomen. Wat een brevet van onvermogen. Kostenoverschrijdingen zijn structureel. Zoals de Cie. Duijvestein (2004) aangaf: betrokkenen hebben er belang bij de zaken rooskleurig voor te stellen, kritische geesten te weren en geen verantwoordelijkheid te nemen voor de kosten. Vertaal risico’s in geld en je krijgt betere kostenramingen. Maar de wil ontbreekt om het structureel aan te pakken.
Eric Trel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail-topman: nieuwe kostenoverschrijdingen bij spoorprojecten | SpoorPro.nl
Pier Eringa, directeur, ProRail

ProRail-topman: nieuwe kostenoverschrijdingen bij spoorprojecten

Er zijn meer lopende spoorprojecten naast het DoorStroomStation Utrecht (DSSU) waarbij er kostenoverschrijding aankomt. Dat zegt directeur Pier Eringa van ProRail in een interview met het FD. Volgens hem is de risicobeheersing van de spoorbeheerder zwak, waardoor er te veel optimisme is in de planning van grote projecten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail-topman: nieuwe kostenoverschrijdingen bij spoorprojecten”

Eric Trel|10.09.15|13:40

Mansveld was overvallen door kostenoverschrijdingen. Eringa meldt dat er meer overschrijdingen aankomen. Wat een brevet van onvermogen. Kostenoverschrijdingen zijn structureel. Zoals de Cie. Duijvestein (2004) aangaf: betrokkenen hebben er belang bij de zaken rooskleurig voor te stellen, kritische geesten te weren en geen verantwoordelijkheid te nemen voor de kosten. Vertaal risico’s in geld en je krijgt betere kostenramingen. Maar de wil ontbreekt om het structureel aan te pakken.
Eric Trel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.