Imtech, kantoor

2000 banen veiliggesteld na verkoop Imtech Traffic en Infra

De aandelen van de Imtech-divisie Traffic en Infra zijn verkocht aan investeringsmaatschappij Egeria. Daarmee zijn 1.965 banen van de in totaal 2.093 medewerkers van dit onderdeel veiliggesteld. Dat melden de curatoren van Imtech. Inclusief de eerdere verkopen van de divisies Imtech Marine en Imtech Nordic zijn hiermee nu circa 9.300 banen veilig gesteld, waarvan circa 2.300 in Nederland.

De drie Nederlandse grootbanken stellen uit de verkoopopbrengst van de verkopen een bedrag van 500.000 euro beschikbaar voor de noodzakelijke IT-ondersteuning binnen de Imtech groep. Leasemaatschappijen blijven de voertuigen in de maand augustus ter beschikking stellen aan Imtech.

Verkoop

ING Bank heeft afgelopen weekend de geblokkeerde bankrekeningen weer opengesteld. Binnenkomende betalingen kunnen worden aangewend om hoogst noodzakelijke operationele kosten te voldoen. Rabobank handhaaft de blokkades op de bankrekeningen.

Door de verkopen van de divisies zijn de betalingen aan handelscrediteuren zeker gesteld. Imtech Traffic en Infra levert 38 miljoen euro op, Imtech Marine 48 miljoen euro en Imtech Nordic 56 miljoen euro. Ook de verplichtingen van deze divisies aan andere crediteuren zijn hierdoor voor tientallen miljoenen euro’s veilig gesteld. De curatoren hopen dat op korte termijn ook verschillende onderdelen van de divisie Imtech Benelux kunnen worden verkocht.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.