ProRail brengt CO2-uitstoot terug met duurzame elektriciteit

ProRail heeft in 2014 zo’n 7,2 kiloton aan energie bespaard ten opzichte van 2013, waarmee de CO2-uitstoot flink is teruggebracht. Dat is volgens de spoorbeheerder te danken aan een zachte winter, maar ook door de inkoop van duurzame elektriciteit, het saneren van wissels, efficiëntere stationsverlichting en zonnecellen. Doordat ProRail en de spoorpartners grootverbruikers van energie zijn, kunnen maatregelen om het verbruik te verminderen, een flinke impact hebben.

Jaarlijks verbruikt ProRail ongeveer 120 miljoen kWh elektriciteit en 4 miljoen m3 aardgas. Verder gebruikt de spoorbeheerder brandstoffen voor bedrijfs- en leaseauto’s, diesel voor noodstroomaggregaten en stadsverwarming voor kantoren en stations.

CO2-Prestatieladder

ProRail ontwikkelde een aantal jaren geleden de CO2-Prestatieladder wat door veel spoorbedrijven wordt toegepast. Des te meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te verminderen, hoe hoger de positie op de ladder. Ook wordt daarmee de kans vergroot op de bouwsector.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail brengt CO2-uitstoot terug met duurzame elektriciteit | SpoorPro.nl

ProRail brengt CO2-uitstoot terug met duurzame elektriciteit

ProRail heeft in 2014 zo’n 7,2 kiloton aan energie bespaard ten opzichte van 2013, waarmee de CO2-uitstoot flink is teruggebracht. Dat is volgens de spoorbeheerder te danken aan een zachte winter, maar ook door de inkoop van duurzame elektriciteit, het saneren van wissels, efficiëntere stationsverlichting en zonnecellen. Doordat ProRail en de spoorpartners grootverbruikers van energie zijn, kunnen maatregelen om het verbruik te verminderen, een flinke impact hebben.

Jaarlijks verbruikt ProRail ongeveer 120 miljoen kWh elektriciteit en 4 miljoen m3 aardgas. Verder gebruikt de spoorbeheerder brandstoffen voor bedrijfs- en leaseauto’s, diesel voor noodstroomaggregaten en stadsverwarming voor kantoren en stations.

CO2-Prestatieladder

ProRail ontwikkelde een aantal jaren geleden de CO2-Prestatieladder wat door veel spoorbedrijven wordt toegepast. Des te meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te verminderen, hoe hoger de positie op de ladder. Ook wordt daarmee de kans vergroot op de bouwsector.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.