Tien keer loos brandalarm in nieuw station Breda Centraal

Op het vernieuwde station Breda is In vier maanden tijd elfmaal het brandalarm afgegaan. Tien keer daarvan bleek het loos alarm. Slechts eenmaal was wel sprake van een brand. Dinsdag was het opnieuw raak. Het treinstation moest worden ontruimd, terwijl later bleek dat dat niet nodig was geweest.

In Breda wordt momenteel gewerkt aan vernieuwing van het station. Minimaal één keer is door die werkzaamheden het alarm afgegaan. Slijpwerkzaamheden waren de oorzaak. Ook de oven van een nabijgelegen winkel zorgde voor problemen, net als enkele vandalen die op de knop van de brandmelder drukten. De consternatie van afgelopen dinsdag werd veroorzaakt, doordat bij het plaatsen van de nieuwe brandmelder het alarm van de oude werd geactiveerd.

Ontruimen

Telkens als het alarm afgaat, moet ProRail op last van de brandweer het station ontruimen. Treinen mogen het station niet in of uit. Reizigers lopen daardoor uiteraard vertraging op. Pas als de brandweer zeker weet dat het veilig is, mogen de reizigers weer terug het station in en mogen de treinen weer gaan rijden.

“Het komt voor dat bij nieuwe apparatuur en de installatie daarvan, het alarm afgaat”, meldt een woordvoerder van ProRail. ”Dus soms gebeurt dit ook bij de nieuwbouw van andere treinstations.” Het bedrijf geeft aan dat het bezig is de problemen op te lossen.

Lees ook: Station Breda ontruimd vanwege brand

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.