Lex van der Poel, directeur, Dual Inventive, InnoTrans, Berlijn

Lichtgevend spoor verhoogt veiligheid bij werkzaamheden

VIDEO – Lichtgevende baanvakken moeten er in de toekomst voor zorgen dat het niet meer voorkomt dat baanwerkers per abuis het verkeerde spoor betreden tijdens buitendienststellingen. Groene LED-verlichting in het spoor zorgt ervoor dat baanwerkers ook tijdens de nacht precies kunnen zien waar zij veilig kunnen werken. Technologiebedrijf Dual Inventive presenteerde deze nieuwe innovatie tijdens de vakbeurs InnoTrans in Berlijn.

Directeur Lex van der Poel: “Ondanks de uitgebreide maatregelen van de spoorsector om werkzaamheden in het spoor veilig te laten verlopen, komt het tijdens nachtelijke werkzaamheden nog wel eens voor dat een baanwerker een verkeerd en dus onveilig spoor betreedt. Dit is zeer gevaarlijk omdat op een spoor dat niet buitendienst is gesteld nog treinen kunnen rijden.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Lichtgevend spoor verhoogt veiligheid bij werkzaamheden”

Steven Kruijt|02.10.14|13:45

Mooi produkt, techniek staat voor niets vandaag de dag. Plaats echter wel een kanttekening; bij machinaal onderhoud, stopmachine ballastprofielploeg, zitten deze objecten in de werkzone van deze machines. Hoe gaat men hier mee om ??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lichtgevend spoor verhoogt veiligheid bij werkzaamheden | SpoorPro.nl