Medewerkers, Dual Inventive, Rail Live 2014

Hoge waardering voor Dual Inventive bij Network Rail Awards

Dual Inventive heeft woensdagavond een hoge waardering gekregen bij de Network Rail Partnership Awards in het Riverbank Hotel in Londen. Het Nederlandse technologiebedrijf kreeg de sterke aanbeveling van de Britse spoorbeheerder voor de Zelfsignalerende Kortsluit Lans (ZKL 3000 RC) in de categorie ‘Best use of technology and innovation’. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij een buitendienststelling een bezet spoor-melding in het treinbeveiligingssysteem wordt gecreëerd. Daardoor springen seinen op rood en worden naderende treinen tot stilstand gebracht.

De Network Rail partnership awards zijn bedoeld voor bedrijven die een bijdrage leveren aan een beter prestatie van het spoor in Groot-Brittannië. Dual Inventive was ook genomineerd in de categorie ‘Veiligheid’, maar viel daar net buiten de prijzen.

Erkenning

Directeur Eric Groenen van Dual Inventive: “Wij zijn heel erg verheugd over de erkenning van het ZKL 3000 RC systeem in het Verenigd Koninkrijk. Het systeem zorgt ervoor dat er minder medewerkers nodig zijn om het spoor buitendienst te stellen. Omdat het systeem op afstand kan worden geactiveerd bevordert het de efficiency en veiligheid. Het systeem heeft veel uitdagingen overwonnen tijdens de acceptatie, omdat het een innovatieve manier is om de veiligheid en productiviteit te bevorderen.”

Ben Brooks, projectdirecteur High Output Track Renewals bij Network Rail: “ZKL 3000 RC is belangrijk systeem dat wordt toegepast bij de spoorvernieuwing in Groot-Brittannië, omdat het ervoor zorgt dat het veiligheidsrisico voor ons personeel aanzienlijk vermindert. Daarnaast zorgt het systeem ook voor meer capaciteit op het spoor. Bij spoorvernieuwing telt iedere minuut, dus meer gestroomlijnde buitendienststellingen kunnen ervoor zorgen dat we iedere nacht grotere volumes kunnen maken.”

Prijs

Dual Inventive viel vorige maand ook al in de prijzen met de Zelfsignalerende Kortsluit Lans bij het Britse spoorevenement Rail Live 2014.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.