Nuovo Trasporto Viaggiatori

Planningssoftware voor materieel en personeel genomineerd voor award

De Italiaanse spoorvervoerder Nuevo Transporto Viaggiatori (NTV) is genomineerd voor de European Supply Chain Excellence Awards in de categorie ‘Energy, Utilities & Transport’. NTV maakt kans op de prijs vanwege de succesvolle implementatie van planningssoftware voor materieel en personeel. De spoorvervoerder is de eerste particuliere exploitant op het Italiaanse hogesnelheidsnetwerk.

NTV maakt gebruik van de software van het bedrijf Quintiq. Dat heeft geleid tot een betere inzetbaarheid van alle operationele middelen, waaronder realtime herplanning en gegevens over verstoringenbeheer. Het real-time percentage steeg daarmee tot 94,4 procent. De implementatie is in januari 2012 uitgevoerd.

Planning

Directeur Paolo Ripa van NTV: “Dankzij het systeem van Quintiq kunnen we onze mensen en middelen efficiënter inzetten. Dat heeft geleid tot een betere dienstverlening aan onze klanten. Quintiq bood ons een flexibele aanpak en een uitstekende methodiek. Daarnaast ondersteunde het bedrijf ons tijdens de opstartfase van het project.”

Directeur Arjen Heeres van Quintiq: “De erkenning voor NTV door de ESCE Awards betekent ook een erkenning voor het Quintiq-platform. We zijn succesvol binnen de industrie voor spoorwegpersonenvervoer en werken samen met NTV en andere bedrijven aan het optimaliseren van planningen. Doordat verstoringen vlot en effectief worden beheerd, zijn de stiptheidspercentages hoger dan ooit.”

Awards

De European Supply Chain Excellence Awards worden al sinds 1997 uitgereikt als erkenning voor Europese organisaties die zich onderscheiden op het gebied van hun supply chain-activiteiten. De winnaars van de awards worden op 6 november bekendgemaakt in het Hilton-hotel in Londen.

NTV is de eerste particuliere exploitant op het Italiaanse hogesnelheidsnetwerk. De vervoerder maakt ook als eerste gebruik van de nieuwe Alstom AGV-trein, die het snelheidsrecord op zijn naam heeft staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.