Miljoenennota 2014: 2,4 miljard euro gaat naar spoor

Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, Prinsjesdag

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekt in 2014 2,4 miljard euro uit voor het spoor. Dat blijkt uit de Miljoenennota. Dat bedrag is vergelijkbaar met  wat voorgaande jaren in het spoor is geïnvesteerd. Een groot deel van het bedrag (1,3 miljard euro) gaat naar beheer, onderhoud en vervanging. In totaal wordt er 10,3 miljard uitgegeven aan spoor, wegen en vaarwegen.

Staatssecretaris Wilma Mansveld zegt dat de trein aantrekkelijker moet worden voor personen- en goederenvervoer, maar ook dit jaar wordt er weer meer geld geïnvesteerd in wegen (2,8 miljard). Naar vaarwegen gaat 0,9 miljard euro.

Onderhoud

1,3 miljard euro gaat naar beheer, onderhoud en vervanging. Daaronder valt het regulier beheer en onderhoud, waaronder het inspecteren en schouwen van de infrastructuur, functieherstel bij verstoringen, het saneren van geluidsschermen en het onderhouden en schoonmaken van stations.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.