Treinongeluk, Brétigny-sur-Orge, Frankrijk

ProRail volgt onderzoek naar treinongeluk Frankrijk

Het dodelijk treinongeluk in het Franse Brétigny-sur-Orge is vermoedelijk veroorzaakt doordat een wisselklem was losgekomen. De Franse spoorwegen loopt nu alle wissels na om te kijken of daar ook problemen zijn. Bij het ongeluk in de voorstad van Parijs kwamen zes mensen om het leven en raakten negentien mensen gewond. Spoorbeheerder ProRail volgt de resultaten van het onderzoek naar het treinongeluk en bekijkt daarna of extra maatregelen nodig zijn.

Volgens ProRail zien de wissels bij het Nederlandse spoor er anders uit dan die in Frankrijk. Er zijn op dit moment geen redenen om extra maatregelen te nemen. Woordvoerder Elles in ’t Hout van ProRail: “Het onderzoek naar het treinongeluk loopt nog. Wij volgen dit nauwgezet en kijken of dit eventueel te vertalen is naar de Nederlandse situatie.”

“We maken ons vooralsnog geen zorgen, want we onderhouden het spoor goed in Nederland”, aldus in ’t Hout. Er wordt al langer geklaagd over het slechte onderhoud van het ‘normale’ Franse spoorwegnet. Al het geld zou op dit moment naar de aanleg van hogesnelheidslijnen gaan.

Treinongeluk

Van de zes doden bij het treinongeluk in het Franse Brétigny-sur-Orge zijn er vier op het perron gevallen. De overige twee kwamen om in de ontspoorde trein zelf.

Het treinongeluk vrijdag was het zwaarste in Frankrijk in 25 jaar. De intercity van Parijs naar Limoges ontspoorde even ten zuiden van de Franse hoofdstad en ramde een station. Er zijn inmiddels drie onderzoeken gestart naar het treinongeluk door de Franse spoorwegen, het ministerie van Verkeer en Justitie.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail volgt onderzoek naar treinongeluk Frankrijk”

Paul Lamote|15.07.13|17:04

Wat heeft ProRail hier in hemelsnaam mee te maken?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.