reinigingsinstallatie, spoorballast, Strukton

Strukton neemt hergebruik spoorballast in eigen beheer

Aannemer Strukton heeft een reinigingsinstallatie voor spoorballast en grind overgenomen van Heijmans. Strukton reinigt en recyclet de spoorballast op het terrein van NS Vastgoed in Roosendaal. Daar is voldoende ruimte voor de opslag van spoorballast en het daaruit geproduceerde zand en grind. Met de aankoop van deze installatie neemt Strukton de reiniging en het hergebruik van spoorballast volledig in eigen beheer.

Het zand en grind uit de installatie wordt hergebruikt in beton en asfalt en ook toegepast bij de aanleg van sporen. Zo wordt afval van spoorwerk omgevormd tot grondstof voor betonconstructies en infrastructuur. Behalve spoorballast en grind kan de installatie ook betonpuin, dat bijvoorbeeld vrijkomt bij sloopwerk, reinigen. Dankzij dit keteninitiatief vermindert de afvalberg en komt er minder CO2 vrij.

Reinigingsinstallatie

Dochterbedrijven Strukton Rail en Grondbank Nederland werken samen in dit duurzame initiatief. Grondbank Nederland is het onderdeel van Strukton dat afval en reststromen coördineert en recycling bevordert. De reinigingsinstallatie reinigt ook materialen die andere marktpartijen aanleveren.

Het terrein waar de installatie ligt heeft een spooraansluiting, waardoor het materiaal makkelijker per trein kan worden afgevoerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.