Veiligheid, spoor, werkzaamheden

Strukton Rail behaalt niveau 3 van veiligheidsladder

Strukton Rail heeft niveau 3 bereikt op de veiligheidsladder van ProRail. Op donderdag 22 november was de afsluitende bijeenkomst met de auditeurs. De veiligheidsladder is een meetinstrument dat veiligheidsgedrag op het spoor meetbaar moet maken.

ProRail heeft de veiligheidsladder in samenwerking met spooraannemers, ingenieursbureaus, adviesbureaus en wetenschappers ontwikkeld. Het doel van het meetinstrument is om het veiligheidsbewustzijn en veilig werken op het spoor te bevorderen.

Fictieve korting

Vanaf 1 januari 2013 geeft een certificaat op niveau 3 van de veiligheidsladder recht op vijf procent fictieve korting bij aanbestedingen van ProRail. Dat betekent dat veilig gedrag wordt beloond. Het voordeel in gunning ontstaat wanneer aannemers meer doen aan veiligheid dan volgens de wet is voorgeschreven.

Directeur Diederik Schonebaum van Strukton Rail: “Wij zijn er ontzettend trots op dat wij binnen zo’n korte tijd niveau 3 hebben bereikt. De kracht van de ladder is dat deze inzet op veilig gedrag en samenwerking. Het vandaag behaalde niveau is voor ons een enorme stimulans om verder op de ladder te klimmen!”

Lees ook: ProRail geeft veilige aannemers voorrang

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.