Spoorwissel, rails, spoor

Strukton installeert monitoringssysteem op spoorwissels

Strukton Systems gaat 487 spoorwissels aansluiten op het monitoringsysteem POSS. Het POSS-systeem bewaakt de conditie van een railobject op afstand. Daardoor kan efficiënter onderhoud worden verricht. Na installatie zullen ruim 1.850 van de meest cruciale wissels op het Nederlandse spoornet met dit monitoringsysteem uitgerust zijn.

Strukton Systems heeft het POSS-systeem tien jaar geleden ontwikkeld. De objecten waarover op afstand actuele informatie verstrekt wordt zijn wissels, assentellers en overwegen. POSS is het meest toegepaste wisselmonitoringssysteem ter wereld.

Sensoren

Doordat er op het systeem diverse sensoren zijn aan te sluiten kan POSS naast het controleren van wissels bijvoorbeeld ook wielkwaliteitsmetingen verrichten. POSS registreert alles wat afwijkt van de norm en herkent daardoor afwijkingen voordat deze tot een storing leiden. De onderhoudsorganisatie hoeft pas in actie te komen zodra er een afwijking blijkt te zijn. Het materiaal wordt dus pas onderhouden wanneer de conditie daarom vraagt en werkt daarom kostenbesparend.

In het geval van een afwijking wordt een melding via GPRS of ethernet verstuurd. Deze melding vindt plaats via e-mail of sms. De gebruiker van het systeem kan via internet de actuele conditie van het spoormateriaal bekijken.

Historische

De historische data over de conditie van het materiaal is altijd beschikbaar. De gegevens kunnen gebruikt worden voor analyse of rapportage. 

Strukton Systems begint zo snel mogelijk met de installatie. De wissels moeten begin 2013 met het monitoringssysteem uitgerust zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.