EU-subsidie van 9 miljoen euro voor spoorsector Nederland

Brussel heeft een subsidie van ruim negen miljoen euro vrijgemaakt voor de spoorsector in Nederland. De EU-lidstaten zijn op donderdag 12 juli akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie. In totaal wordt er twintig miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuurprojecten in Nederland.

Nederland krijgt vijf miljoen euro voor de aanleg van een spoorterminal en binnenvaartkranen op een containerterminal op het havengebied Maasvlakte 2 in Rotterdam. 

De containerterminals zijn straks het begin- en eindpunt van goederentreinen die het havengebied verbinden met verschillende economische centra in Europa.

Aansluiting Den Bosch op Betuweroute

Brussel heeft verder 3,75 miljoen euro vrijgemaakt voor de studie naar een spoorboog bij Meteren. Deze studie moet ervoor zorgen dat Den Bosch rechtstreeks aangesloten kan worden op de Betuweroute.

Verder gaat er ruim drie ton naar de realisatie van de spoorgoederencorridor tussen Rotterdam en Warschau voor studieactiviteiten.

Internationale bereikbaarheid

Negen infrastructuurprojecten in Nederland krijgen in totaal ruim twintig miljoen euro subsidie uit Brussel. Het gaat om projecten die de economische en bevolkingscentra van de Europese Unie met elkaar verbinden.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu: “Een goede internationale bereikbaarheid van Nederlandse main-, brain- en greenports en de stedelijke regio’s waarin zij liggen is van enorm belang voor onze economische kracht. Ik ben daarom zeer verheugd dat de EU-lidstaten deze belangrijke Nederlandse infrastructuurprojecten financieel willen ondersteunen.”

Trans-Europese Vervoersnetwerk

Het geld voor de negen infrastructuurprojecten komt uit het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel binnen de Europese Unie tot één netwerk te komen voor het vervoer over land, water en door de lucht.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EU-subsidie van 9 miljoen euro voor spoorsector Nederland | SpoorPro.nl

EU-subsidie van 9 miljoen euro voor spoorsector Nederland

Brussel heeft een subsidie van ruim negen miljoen euro vrijgemaakt voor de spoorsector in Nederland. De EU-lidstaten zijn op donderdag 12 juli akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie. In totaal wordt er twintig miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuurprojecten in Nederland.

Nederland krijgt vijf miljoen euro voor de aanleg van een spoorterminal en binnenvaartkranen op een containerterminal op het havengebied Maasvlakte 2 in Rotterdam. 

De containerterminals zijn straks het begin- en eindpunt van goederentreinen die het havengebied verbinden met verschillende economische centra in Europa.

Aansluiting Den Bosch op Betuweroute

Brussel heeft verder 3,75 miljoen euro vrijgemaakt voor de studie naar een spoorboog bij Meteren. Deze studie moet ervoor zorgen dat Den Bosch rechtstreeks aangesloten kan worden op de Betuweroute.

Verder gaat er ruim drie ton naar de realisatie van de spoorgoederencorridor tussen Rotterdam en Warschau voor studieactiviteiten.

Internationale bereikbaarheid

Negen infrastructuurprojecten in Nederland krijgen in totaal ruim twintig miljoen euro subsidie uit Brussel. Het gaat om projecten die de economische en bevolkingscentra van de Europese Unie met elkaar verbinden.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu: “Een goede internationale bereikbaarheid van Nederlandse main-, brain- en greenports en de stedelijke regio’s waarin zij liggen is van enorm belang voor onze economische kracht. Ik ben daarom zeer verheugd dat de EU-lidstaten deze belangrijke Nederlandse infrastructuurprojecten financieel willen ondersteunen.”

Trans-Europese Vervoersnetwerk

Het geld voor de negen infrastructuurprojecten komt uit het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel binnen de Europese Unie tot één netwerk te komen voor het vervoer over land, water en door de lucht.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.