Incidentele spooraannemer werkt minder veilig

De groep wisselende spooraannemers en onderaannemers blijkt de arbowet slecht na te leven in tegenstelling tot de drie vaste aannemers waar spoorbeheerder ProRail mee samenwerkt. Dat leverde het afgelopen jaar gevaren op voor baanwerkers of het spoorverkeer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Incidentele spooraannemer werkt minder veilig”

Ronald de Ridder|22.05.12|16:00

Goede zaak dat eilandbuitendienststellingen afgeschaft worden. In sommige gevallen zou een Gegarandeerde Waarschuwingssysteem (Werkoverweg) een oplossing kunnen zijn om veilig over te kunnen steken.

Felipe|08.06.12|14:20

Het bericht beisjwt dat Rotterdam en Utrecht beter zijn in windowdressing dan Arnhem. In R en U zie ik namelijk heel veel glas waarin heel weinig pv-cellen. Lijkt een beetje op mijn dak waar al 12 jaar twee panelen liggen, goed voor .. niet meer dan 10% van mijn electriciteitsverbruik. Gelukkig zijn objectieve meetsystemen als BREEAM-NL in opkomst zodat er meer inzicht komt in de werkelijke prestaties t.a.v. duurzaamheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Incidentele spooraannemer werkt minder veilig | SpoorPro.nl