Partnerverhaal

Alom verwelkomt Pandrol voor gezamenlijke demonstraties van spoorstaaflassen

Alom Railway Engineering & Supply is op vrijdag 8 oktober gastheer van de Franse railinfraleverancier Pandrol. Pandrol is in Arkel met een grote vrachtwagen aanwezig voor gezamenlijke demonstraties van spoorstaaflassen, spoorgereedschappen en spoorstaafbevestigingssystemen.

Alom-directeur Edwin Aerts omschrijft de dag als een breed opgezette eendagsbeurs met demonstraties. Naast dat deze dag een gelegenheid is om relaties kennis te laten maken met de expertise waar Alom via Pandrol toegang toe heeft, is het tevens een manier om onder de aandacht te brengen dat Alom verschillende laspakketten gecertificeerd heeft gekregen door ProRail middels een audit van Dekra.

Toepassing op de Nederlandse markt

“Het product is vrijgegeven voor toepassing op de Nederlandse markt. De volgende stap is dat we lassers trainen om met die pakketten te kunnen werken. Dan ligt de weg tevens vrij om de materialen te leveren”, legt Aerts uit. “Op het vlak van aluminothermisch lassen is er op dit moment maar een partij in Nederland die alles levert en daarmee monopolist is. Dat wil ProRail ook niet, dus het is goed dat er een tweede partij komt”.

Daarnaast moet de demonstratie dag onderstrepen dat Alom ook een engineerende rol heeft in de markt en bedrijven daardoor op verschillende manieren kan bijstaan of van dienst kan zijn. “We hebben niet op alle vlakken de wijsheid in pacht, maar we hebben wel toegang tot de expertise van bijvoorbeeld een partner als Amorim voor trilling demping en een partner als Sekisui voor kunststof dwarsliggers. Onze kracht is dat wij al die zaken samenbrengen, op elkaar afstemmen en dus met een alomvattend pakket komen. Dat neemt een hoop zorgen uit handen.”

Geïnteresseerde partijen kunnen hun interesse in het evenement laten blijken door een email te sturen naar info@alom.eu of contact op te nemen met een van de medewerkers.

Lees meer:

Alom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.