NS wil Schiphol bereikbaar houden op stakingsdag

2018, NS beeldbank2018, NS

NS wil vrijdag tijdens de gelande staking luchthaven Schiphol bereikbaar houden. De vervoerder meldde woensdagavond dat het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport daarom in gebruik blijft.

“Reizigers uit andere richtingen adviseren wij gebruik te maken van alternatief vervoer”, adviseert NS. Hoeveel treinen er zullen rijden tussen Utrecht Centraal en Schiphol, wordt volgens een woordvoerder nog nader bepaald.

Al het overige treinverkeer van de NS rijdt vrijdag in het hele land niet. NS ziet geen mogelijkheid om “op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden.”

Eerder maakten de vakbonden bekend de komende drie estafettestakingen door te zetten ondanks het cao-voorstel van NS. De lonen zouden daarin per 1 juli met terugwerkende kracht 5 procent omhoog aan.

Met de jaarwisseling zou daar nog 2,5 procent bij komen. Daarnaast toont het bedrijf zich bereid een minimumloon van 14 euro vast te leggen in de cao. Ook wil de directie “afspraken maken hoe om te gaan met de onzekerheid van de inflatieontwikkeling”. Maar de bonden zeggen dat het nog niet duidelijk is of de hervatte cao-gesprekken ook tot een goed resultaat leiden.

Dit artikel is afkomstig van OVPro.nl

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is verslaggever, journalist en redacteur voor OVPro.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.