Verkeersleidingspost, Utrecht

Opnieuw minder treinen door personeelstekort op verkeersleidingspost

Vanwege personeelstekort op de verkeersleidingspost in Utrecht kunnen woensdag tot 15.00 uur op enkele trajecten minder treinen rijden. Dat meldt ProRail. Het kwam dit jaar al vaker voor dat treinen niet konden rijden vanwege onderbezetting.

Tussen Amersfoort en Amsterdam rijden minder Intercity’s en tussen Utrecht Centraal en Almere Centrum rijden minder Sprinters. Ook rijdt de Sprinter tussen Utrecht en Baarn niet. ProRail geeft aan het te betreuren dit besluit te hebben moeten nemen en adviseert reizigers om een reisplanner te raadplegen.

Al langer personeelstekort op verkeersleidingsposten

ProRail kampt al langere tijd met een personeelstekort op de verkeersleidingsposten. Eerder dit jaar vielen ook treinen uit door onderbezetting op de verkeersleidingspost in Utrecht.

Volgens de spoorbeheerder kunnen bij onderbezetting niet alle treinen rijden, omdat er onvoldoende collega’s zijn die de veiligheid bij normale drukte kunnen waarborgen. “De roosterdruk is bij onze verkeersleidingsposten zo hoog dat een enkele afmelding al als gevolg kan hebben dat we hiertoe moeten besluiten.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Opnieuw minder treinen door personeelstekort op verkeersleidingspost”

Pat Rick|28.07.21|11:03

Er zitten te veel managers en directeuren bij ProRail. Men moet naar een platte organisatie met zelfsturende teams om een betere servicegraad aan de operatoren en eindklant te geven. Ook moet er meer zeggenschap komen voor mensen met inhoud

Natuurlijk wil de hiërarchie hier niet aan, want die houdt vast aan hun vorstelijke salaris met weinig hands-on bijdragen. Maar krijgt Nederland dan wel value for money? Of is ProRail kosteneffectief?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.