De vlag hangt halfstok op het hoofdkantoor van ProRail, foto: ProRail

ProRail treurt om omgekomen medewerker

De 49-jarige man die maandag om het leven is gekomen bij de schietpartij in een tram in Utrecht, is een ICT-medewerker van ProRail. De spoorbeheerder heeft de vlag halfstok gehangen.

“De verschrikkelijke gebeurtenissen van gisteren en het verlies van onze collega zijn hard aangekomen. Dit raakt alle ProRailers in het hart, zei ProRail-directeur Pier Eringa dinsdag in een reactie op het treurige nieuws.

Schietincident

Bij een schietincident maandag in een tram op het 24 oktoberplein in Utrecht kwamen drie mensen om het leven, onder wie de ProRail-medewerker. Ook raakten negen mensen gewond, waarvan drie ernstig. Die toedracht van de schietpartij wordt nog onderzocht.

De ICT’er is vader van drie kinderen. Eringa: “Wij zijn bij de familie, vrienden en naaste collega’s van onze medewerker in hun verdriet en wensen hen heel veel sterkte toe met dit zware verlies. We zullen alles doen wat mogelijk is om er voor de familie en directe collega’s te zijn.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.