Jordi Fiering, leerling, Machinisten-opleiding, STC

Machinistenvakbond VVMC start jongerenafdeling

De Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) is gestart met een jongerenafdeling. Jongeren tot en met 25 jaar die een opleiding tot machinist op een ROC of bij het Scheepvaart en Transport College (STC) volgen, kunnen gratis lid worden om kennis te maken met de vakbondswereld. VVMC-leden tot en met 25 jaar worden automatisch lid van de JOR.

“De VVMC overlegt altijd met alle leden voordat het bestuur een beslissing neemt, daardoor kan jouw stem echt verschil maken. Deze boodschap wil ik graag overbrengen aan jongeren. Dus dat we iedereen ‘met de handjes aan de trein’ vertegenwoordigen, want dat maakt de VVMC collectief zo sterk”, vertelt de nieuwe voorzitter en machinist Melvin Bloemendal. “We vormen met dertien kaderleden een eigen bestuur. Voor de VVMC is de aanwas, maar ook de mening van jongeren belangrijk. Niet alleen tegen de vergrijzing, maar ook omdat jongeren weer anders tegen het spoor en hun beroep aankijken, en dat is leerzaam.”

Vakbond voor machinisten

De JOR geeft leerlingen op het ROC en van het Scheepvaart en Transport College informatie over de juridische en de praktische kant van het werken in en om de trein. Vakbondsbestuurder Wim Eilert: “De jonge leden krijgen de gelegenheid om als kaderlid actief mee te helpen de belangen van alle leden te behartigen. De JOR geeft leerlingen van het ROC en van het STC de kans om gratis kennis te maken met de vakbondswereld, het unieke karakter van de VVMC en de mogelijkheden die de VVMC biedt om actief te worden en hun stem te laten horen.”

De VVMC is de vakbond voor het rijdend personeel, met als specificatie rijden op rails. De VVMC is met ruim 4000 leden de grootste categorale vakbond en groeit jaarlijks in ledenaantal. De vakbond is in 1971 opgericht uit onvrede met het personeelsbeleid in de spoorsector.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.