Verbijstering over strafvervolging machiniste

Treinongeluk, Amsterdam Westerpark

NS, vakbonden en reizigersorganisaties hebben verbijsterd gereageerd op het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om de machiniste van het treinongeluk in Amsterdam Westerpark vorig jaar april strafrechtelijk te vervolgen. NS vindt het opleggen van een taakstraf “een zeer zware stap” zeker omdat er “een samenloop was van verschillende omstandigheden”.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Verbijstering over strafvervolging machiniste”

Frederick Gerards|07.10.13|16:24

Ik snap best dat de machiniste vervolgd wordt. Zij is tenslotte degene die iets anders aan het doen was en door rood gereden is. De regel is: in 40 Km/h gebied wordt niet gebeld, tenzij je stil staat. Daar is zij de fout mee in gegaan.
Hoe zuur het ook is, pas als we machinisten via de rechter gaan aanspreken op dit soort gedrag zal er eindelijk iets gebeuren. Misschien moet deze dame de eerste zijn. De komst van mobieltjes, tablets en andere mobiele apparaten zorgen alleem maar voor afleiding.

Harry Bakker|01.07.14|10:56

waarom zouden machinisten net als andere chauffeurs van transport fouten maken om tijd in te halen, vermoeidheid, verblindheid door zon, mobiel bellen, e.d. De gevolgen zijn dramatisch zeker bij treinen, dus is een strafprocedure net als bij gewone mensen normaal en gewenst. De reactie van de vakbond dat machinisten dat als doodzonde beschouwen en dus nooit zouden doen blijkt volledig ongegrond gezien het grote aantal door rood rijden per jaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.