trein, NS, stoptrein, intercity, spoor, rails

NS: betaald verlof gebruikelijk bij onderzoek naar medewerker

De NS stelt dat het gebruikelijk is om medewerkers waar onderzoek naar wordt gedaan op betaald verlof te sturen. De spoorwegmaatschappij reageert daarmee op een column van Wim Eilert van de Vakbond voor rijdend personeel (VVMC). Hij noemt het een schande dat medewerkers die correct handelen op non-actief worden gesteld. De vakbondbestuurder zegt dit nadat een storingsmonteur van NedTrain maandag met betaald verlof werd gestuurd omdat hij een zwaan van het spoor haalde.

Eilert noemt in zijn column een voorbeeld waarbij een reiziger met een kinderwagen vast kwam te zitten tussen de treindeuren op Amsterdam Centraal. Twee perronmedewerkers die dat zagen, gaven een teken aan de machinist waardoor de trein niet vertrok.

Veiligheidsonderzoek

De NS heeft daarna een veiligheidsonderzoek naar de medewerkers ingesteld. Daarbij is het gebruikelijk om medewerkers met betaald verlof te sturen. NS-woordvoerder Martijn Kamans: “Het onderzoek was bedoeld om te bekijken of is gehandeld volgens de veiligheidsprocedures. Die vraag kon met ‘ja’ worden beantwoord, waardoor de medewerkers inmiddels weer aan het werk zijn.”

De NS doet op dit moment onderzoek naar de storingsmonteur van NedTrain die het spoor betrad om een gewonde zwaan van het spoor te halen. Volgens de spoorwegmaatschappij overtrad de man daarmee het veiligheidsprotocol.

Strikte protocollen

De NS stelt dat de strikte protocollen en het naleven ervan er voor hebben gezorgd dat sinds 2004 geen ongelukken met medewerkers aan het spoor hebben plaatsgevonden.

Marieke van Gompel

Lees ook: Storingsmonteur NedTrain geschorst voor redden zwaan

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “NS: betaald verlof gebruikelijk bij onderzoek naar medewerker”

hans|09.08.12|18:53

die man naar huis sturen weet je wat ns betekent nedelandse sukkels

groetehans NS nederlandse sukkels

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.