Routelint, machinist in NS-trein

SpoorProTV: nieuwe functies Routelint en EU-subsidie voor ombouw naar ERTMS

DB Cargo en NS maken al een paar jaar gebruik van Routelint, een app die machinisten helpt om energiezuiniger en punctueler te rijden. De applicatie is de afgelopen tijd doorontwikkeld en er zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd, op basis van feedback van machinisten. Michiel Deerenberg van ProRail en Tjard Brons van InTraffic geven woensdag in de uitzending van SpoorProTV een update over het project.

Routelint is een app die machinisten informatie geeft over wat zich voor en achter hem of haar op het spoor gebeurt. Daarnaast geeft het systeem aanwijzingen over hoe hierop kan worden geanticipeerd. Deerenberg en Brons lichten in de uitzending toe welke voordelen het systeem machinisten en vervoerders biedt. Ook vertellen ze over nieuwe functionaliteiten van het systeem en hoe internationaal wordt samengewerkt op het gebied van Driver Advisory Systemen (DAS).

Nieuwe subsidieronde voor ERTMS

Verder in de nieuwsuitzending een gesprek met subsidiecoördinator Pieter Aaldring bij ProRail en manager IEMeV Marnix Kerkhoff bij het ERTMS Programma. Zij vertellen over een nieuwe subsidieronde voor de ombouw van spoormaterieel naar ERTMS. Spoorbedrijven kunnen een partner worden in een gezamenlijke aanvraag, georganiseerd door het Nederlandse ERTMS-programma. Eigenaren van goederenlocomotieven, werkmaterieel en regionaal reizigersmaterieel kunnen hiervoor tot 19 januari volgend jaar een subsidieaanvraag indienen.

Ook zijn er dronebeelden te zien van de eerste goederentrein die maandagochtend vroeg over het Theemswegtracé in Rotterdam reed. Dit nieuwe spoorviaduct is aangesloten op de bestaande Havenspoorlijn en heeft als doel de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven te verbeteren.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.