Maarten Bastian en Hessel-Winkelman van nachttreinexploitant GreenCityTrip

Kruidvat stunt met goedkope slaaptrein

Drogisterijketen Kruidvat verkoopt vanaf deze week stedentrips per slaaptrein naar vijf Europese steden. Het gaat om georganiseerde reizen van het bedrijf GreenCityTrip dat eerder voor opschudding zorgde door uit het niets treinreizen met gecharterde slaaptreinen aan te bieden, waar het voorheen alleen goedkope vliegreizen organiseerde. 

Volgens GreenCityTrip is het voor het eerst dat een treinreis goedkoper is dan vliegen naar dezelfde bestemming. Vanaf oktober dit jaar vertrekken de eerste slaaptreinen van GreenCityTrip naar bestemmingen als Venetië, Milaan, Praag, Wenen, Innsbruck en Verona. Het gaat om vijfdaagse reizen met twee overnachtingen in de trein en twee in een hotel ter plaatse. Reizigers betalen hier tussen de 149 euro en 229 euro voor. Vanaf deze week kan er ook geboekt worden op de website van Kruidvat.

Duitse treinen

De treinstellen worden gehuurd bij Train Charter Services in ‘s-Hertogenbosch en komen uit Duitsland. De 700 bedden tellende trein rijdt tussen oktober dit jaar en maart 2022 twee keer per week naar de genoemde bestemmingen.

Volgens GreenCityTrip is het belangrijk om te werken aan een beter milieu. Maar is er om mensen milieuvriendelijk op vakantie te laten gaan wel een goed product met de juiste prijs nodig. “Daar hebben wij nu voor gezorgd. We zijn dan ook trots dat we nu écht een concurrerend alternatief voor vliegen binnen Europa hebben neergezet”, vertelt Maarten Bastian, mede-eigenaar van GreenCityTrip.

93 procent minder Co2-uitstoot

Volgens zijn compagnon Hessel Winkelman hadden milieuvriendelijke producten tot nu toe vaak het stempel ‘duur’ of ‘oncomfortabel’. “Je moest er echt wat voor over hebben om op reis te gaan zonder het milieu te belasten. De ommekeer is wat ons betreft nu ingezet. Je kunt nu voor vijf dagen op vakantie met een gemiddelde Co2-uitstoot besparing van 93 procent.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Kruidvat stunt met goedkope slaaptrein”

Edo Kuiper|23.08.21|18:42

Staat die keten ook bekend onder de naam Kruidvat, i.p.v. Kruitvat ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.