Arthur Swaab RET

Arthur Swaab wordt directeur Strategie en Ontwikkeling bij RET

Arthur Swaab is vorige week donderdag aangesteld als directielid verantwoordelijk voor Strategie en Ontwikkeling bij de RET. Hij werkt al een aantal jaar bij de RET, eerst als beleidsadviseur en projectleider en sinds 2020 als concessiemanager. Swaab volgt Youp Hamburger op, die de RET heeft verlaten voor een rol bij Chasse Executive Search.

Volgens algemeen directeur Maurice Unck kwam Swaab ‘als beste kandidaat naar voren’ na een uitgebreide sollicitatieprocedure, waarbij ook een aantal externe kandidaten meedongen naar de functie. Hij is blij dat uiteindelijk een interne kandidaat het is geworden. “Arthur kent de RET van binnenuit en kan Youp’s taken naadloos overnemen. Met zijn ruime ervaring met concessiemanagement levert hij een waardevolle bijdrage aan het directieteam en kan hij de afdeling S&O verder brengen.”

Nieuwe baan

Ook Arthur is heel blij met zijn nieuwe baan: “Als concessiemanager werkte ik natuurlijk al nauw samen met S&O. Nu krijg ik de kans om mijn takenpakket te verbreden: naast de ambtelijke samenwerking met de MRDH ben ik straks ook verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met wethouders en ambtenaren uit onze regio. Daarnaast vind ik het een uitdaging om het team verder te ontwikkelen.”

De afdeling S&O is sinds begin 2020 verantwoordelijk voor alle RET-brede strategische beleidsthema’s, zoals concessiemanagement, netwerkontwikkeling, duurzaamheid en innovatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.