Mike Cooper, ceo arriva

Eurostar-directeur Mike Cooper maakt overstap naar Arriva Group

De huidige directeur van vervoerder Eurostar, Mike Cooper, start in oktober als ceo van Arriva Group. Hij volgt Manfred Rudhart op, die het bedrijf na vijf jaar verlaat.

Arriva is bekend terrein voor Cooper, hij werkte er eerder al negen jaar. Hij verliet het bedrijf in 2014 om directeur te worden bij de Britse pakketbezorger Yodel en daarna Eurostar, de exploitant van de hogesnelheidstreinverbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. Voor Arriva, was Cooper commercieel directeur bij easyJet from vanaf de oprichting in 2000 tot 2005.

Pandemie

Volgens Levin Holle, financieel directeur bij moederbedrijf Deutsche Bahn is Cooper met zijn ervaring in de pan-Europese spoorsector en brede managementervaring de ideale kandidaat om Arriva naar de volgende ontwikkelingsfase te leiden.

“De wereldwijde pandemie heeft een enorm effect op alle sectoren, inclusief die van reizigersvervoer. Deze maakt een niet eerder geziene periode van verandering en uitdagingen door. Mike’s achtergrond in sterke merken voor consumentenreizen is voor ons van onschatbare waarde bij het herstel van vertrouwen van reizigers in het openbaar vervoer.”

In beeld

Cooper zelf laat weten er naar uit te kijken om terug te keren naar Arriva. “De recente gebeurtenissen hebben alle vormen van transport verstoord, maar wel het belang van reizigersvervoer voor de moderne maatschappij scherp in beeld gebracht. Van het verbinden van men sen tot het ondersteunen van mensen met cruciale beroepen in de stijd tegen het coronavirus, tot het ondersteunen van economisch herstel.”

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.