Benoit Gilson, ceo Infrabel

Benoit Gilson nieuwe directeur Infrabel

De Belgische regering heeft oud-journalist Benoit Gilson (46) benoemd als de nieuwe directeur van spoorbeheerder Infrabel. Gilson maakte al deel uit van het managementteam van Infrabel als general manager Strategy, Innovation, Corporate & Public Affairs en werkt sinds 2005 voor het bedrijf.

Benoît Gilson was een van de drie kandidaten voor de post. De Belgische overheid stelde na het vertrek van Luc Lallemand begin dit jaar headhunter Odgers Brendtson aan, die kwam met een shortlist van drie Franstalige mannen. Naast Benoît Gilson waren financieel directeur van investeerder FPIM Michaël Vanloubbeeck en de voormalige topman van de luchthaven van Charleroi, Laurent Jossart in de race.

Interim-ceo

Na lang aarzelen viel de keuze van de Belgische overheid op Gilson. Hij volgt Ann Biliau op die interim ceo was sinds Luc Lallemand in maart dit jaar vertrok naar het Franse SNCF Réseau. Billiau was al chief client officer bij Infrabel en gaf begin juli te kennen uiterlijk aan het einde van de maand haar functie als ceo te willen neerleggen.

Haar opvolger was achtereenvolgens woordvoerder, communicatiedirecteur en general manager Corporate & Public Affairs bij Infrabel. Gilson is voormalig journalist van de Franstalige krant La ­Dernière Heure en werkt al vijftien jaar voor Infrabel. Bij de Belgische spoorbeheerder werken meer dan 10.000 mensen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Benoit Gilson nieuwe directeur Infrabel | SpoorPro.nl
Benoit Gilson, ceo Infrabel

Benoit Gilson nieuwe directeur Infrabel

De Belgische regering heeft oud-journalist Benoit Gilson (46) benoemd als de nieuwe directeur van spoorbeheerder Infrabel. Gilson maakte al deel uit van het managementteam van Infrabel als general manager Strategy, Innovation, Corporate & Public Affairs en werkt sinds 2005 voor het bedrijf.

Benoît Gilson was een van de drie kandidaten voor de post. De Belgische overheid stelde na het vertrek van Luc Lallemand begin dit jaar headhunter Odgers Brendtson aan, die kwam met een shortlist van drie Franstalige mannen. Naast Benoît Gilson waren financieel directeur van investeerder FPIM Michaël Vanloubbeeck en de voormalige topman van de luchthaven van Charleroi, Laurent Jossart in de race.

Interim-ceo

Na lang aarzelen viel de keuze van de Belgische overheid op Gilson. Hij volgt Ann Biliau op die interim ceo was sinds Luc Lallemand in maart dit jaar vertrok naar het Franse SNCF Réseau. Billiau was al chief client officer bij Infrabel en gaf begin juli te kennen uiterlijk aan het einde van de maand haar functie als ceo te willen neerleggen.

Haar opvolger was achtereenvolgens woordvoerder, communicatiedirecteur en general manager Corporate & Public Affairs bij Infrabel. Gilson is voormalig journalist van de Franstalige krant La ­Dernière Heure en werkt al vijftien jaar voor Infrabel. Bij de Belgische spoorbeheerder werken meer dan 10.000 mensen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.